Een overhemd is een veelzijdig kledingstuk dat je eigenlijk niet in je garderobe kunt missen. Maar overhemden hebben wel één groot nadeel: ze kreuken zo snel. En dus zal je ze vaak moeten strijken. De ergernis van het strijken van overhemden is voor velen dan ook bekend. Hoe vaak het mij wel niet is overkomen dat ik s ’ochtends in alle haast een overhemd nodig had, maar dan eerst nog de strijkplank tevoorschijn moest halen. Dat hoeft echter niet, want er zijn ook gewoon strijkvrije overhemden!

Overhemden voor elke gelegenheid

Overhemden zijn er voor zowel mannen als vrouwen. Er zijn dan ook overhemden in alle soorten en maten te vinden.  Je kunt een overhemd zowel zakelijk als casual dragen. Bij het klassieke overhemd in een neutrale kleur zoals blauw, wit of zwart kun je bijvoorbeeld een stropdas dragen en een blazer. In de winter kun je bovendien heel goed een warme trui over het hemd aantrekken. Er kan met een overhemd dus eindeloos worden gevarieerd.

Bij het uitzoeken van je overhemden is het slim om te letten op de pasvorm en de kwaliteit van de stof. Een goed overhemd zit comfortabel en sluit goed aan rond het lichaam. Een zachte stof die ademt en niet kreukelt is daarbij zeker een pluspunt.  

Comfortabele, strijkvrije overhemden

Het geheim van de kreukvrije overhemden zit hem in de katoenvezels. De hemden krijgen een bepaalde voorbehandeling waardoor er geen of minde kreukels in de stof kunnen vormen. Er zijn wel verschillende behandelingen om dit te bereiken. Soms is het goed om dit wel voor jezelf even te bekijken voordat je een shirt koopt.

Eén methode is om een synthetische stof te verwerken in het hemd. Hierdoor is de stof soepeler en zullen er minder snel kreukels kunnen vormen. Een andere methode is om de draden van de stof bij het weven heel strak te trekken. Het kan ook zijn dat de kreukels er uit gehaald worden door een chemisch middel. Het is dan wel zo dat na een aantal wasbeurten dit steeds minder goed zal werken.

Overhemden kreukvrij houden

Wanneer je een kreuk- en strijkvrij overhemd hebt, dan kun je ook een paar dingen doen om hem echt mooi te houden. Zo kun je overhemden het beste wassen op 30 graden. Na het wassen is het slim om het overhemd eerst goed uit te schudden, en daarna recht op te hangen. Hierdoor zullen de vezels bij het drogen weer recht trekken. Wanneer je hem dan weer netjes in de kast legt kun je er zeker van zijn dat je een kreukelvrij overhemd uit de kast kunt pakken wanneer je hem nodig hebt.