Vrouwen zijn gek op bloemen, dat is geen geheim. Het wordt dan ook door de meeste partners gebruikt om een vrouw op te vrolijken, dan wel het goed te maken met haar. Een bosje rozen bestellen voor je vriendin omdat je iets stoms hebt gezegd of gedaan? Dat moeten alle partners wel een keer hebben gedaan.

Maar wie zijn de personen die rozen bestellen voor de singles? Er bestaat een beetje een taboe op rozen bestellen voor jezelf, maar dit hoeft helemaal niet beschamend te zijn. Bloemen zijn immers goed voor het geluk!

Opbeuren van humeur

Een bosje mooie bloemen die prompt op de keukentafel jou ontvangen, dat beurt gewoon iedereens humeur op. Dat kleuren invloed hebben op het humeur is al jaren bekend. Mensen die veel zwart en donkere kleuren om zich heen zien zijn over het algemeen minder vrolijk dan mensen die veel kleuren zoals geel, groen en rood om zich heen zien. Een bosje gekleurde rozen bestellen, of andere mooie gekleurde bloemen for that matter, kunnen meer met jouw humeur doen dan je denkt. Bovendien hebben gekleurde bloemen nog een extra element waardoor ze iemands humeur kunnen opbeuren: bloemen ruiken lekker. De frisheid van bloemen verspreidt zich door jouw huis, zodat je de bloemen niet eens hoeft te zien om er vrolijk van te worden.

Zorgen

Bloemen zijn in een zekere zin ook wezens waar voor moet worden gezorgd. Ik zal het niet vergelijken met een huisdier, maar er zit een zekere verantwoordelijkheid verbonden aan rozen bestellen. Ze moeten op de juiste manier worden afgeknipt, in het juiste temperatuur water worden gezet met de juiste hoeveelheid water. Als je bloemen vroeg koopt kun je de bloei van de bloemen meemaken. Knoppen die uitkomen en een boeket wat steeds voller wordt. Het vereist de juiste zorg, maar “zorgen voor” zit nu eenmaal in de natuur van de vrouw. Bovendien kun je ook een beetje trots zijn als de bloemen mooi zijn gebloeid en weken meegaan!

Rozen bestellen voor jezelf

Rozen bestellen voor jezelf lijkt misschien triest, maar als je de bovenstaande dingen hebt gelezen is het eigenlijk hetzelfde als een geurkaars of badzeep of chocolade kopen voor jezelf. Hoe ongemakkelijker jij doet over rozen bestellen voor jezelf, hoe ongemakkelijker het wordt. Als je het niet voor de bovenstaande redenen kan doen, onthoudt dan dat bloemen een interieur afmaken. Rozen bestellen om jouw interieur af te maken maakt het al helemaal niet raar meer!