Is jouw kat een echte vechtersbaas? Of markeert hij maar al te graag zijn territorium? Of is je kat misschien op een andere manier gestresst en ben jij op zoek naar een middel die dat verhelpt? Stop dan maar met zoeken! Feliway biedt de uitkomst voor gestreste katten. Katten verspreiden feromonen. Deze markeren een territorium en daarbinnen voelt een kat zich veilig en vertrouwd. Er kunnen allerlei redenen zijn waarom een kat stopt met feromonen verspreiden. Hij is bijvoorbeeld ziek, waardoor de kat zich niet meer vertrouwd voelt. Hij kan gaan sproeien, in huis plassen en krabben. De producten van Feliway verspreiden een geruststellend feromoon in de vorm van verdampers, sprays of druppels. Dit helpt de kat te kalmeren. Het kan ook gebruikt worden voor stressvolle bezoekjes aan de dierenarts, een jaarwisseling of het wennen aan een nieuw huis.

Sproeien en krabben

Wanneer jouw kat ongewenst de boel onder sproeit of de bank kapot krabt, ben jij als baasje niet blij. Maar waarschijnlijk is jouw kat ook niet blij en uit hij daarom dit gedrag. Bij sproeien voelt een kat zich vaak niet op zijn gemak in het huis. Sproeien is namelijk een natuurlijk reactie om territorium af te bakenen. Als een kat zijn territorium afbakent voelde hij zich daarvoor niet prettig in de omgeving. Feliway biedt dan de uitkomst door geruststellende feromonen te verspreiden. Ook krabben is een uiting van territorium afbakenen. Als je kat elke keer op dezelfde plek krabt, dan voelt hij zich waarschijnlijk ook niet veilig in zijn omgeving. Hij heeft dan elke keer opnieuw de behoefte om territorium af te bakenen. Door de feromonen van Feliway te verspreiden kan dit je kat een veilig gevoel geven, waardoor hij geen behoefte meer heeft aan krabben.

Feliway Friends voor vechtersbazen

Heb je meer dan één kat in huis? Soms kan dat tot conflicten leiden. De verdamper van Feliway verspreid het Cat Appeasing Pheromone. Met dit feromoon wordt de band tussen een moeder en haar kittens nagebootst. Als twee katten naar elkaar staren, elkaar blokkeren, met elkaar vechten, elkaar achterna zitten of andere conflicten hebben kan Feliway Friends de oplossing zijn. De verdamper verspreidt wat meer liefde in het huishouden.

Andere stressvolle situaties

Los van een niet veilig gevoel en meerdere katten in huis kan een kat ook op andere manieren gestresst raken. Door bijvoorbeeld een verbouwing, verhuizing of herinrichting kan het territorium van de dieren ongewenst veranderen. Dit kan zelfs leiden tot het weglopen van katten. Feliway helpt dan om direct na een aanpassing de kat thuis te laten voelen, zodat hij niet wegloopt. Harde geluiden en bezoekjes aan de dierenarts kunnen ook tot stress leiden. Feliway heeft geschikte producten die het stressniveau van je kat zoveel mogelijk wegneemt!