Als je een boot in bezit hebt kun je zonder problemen naar de mooiste plekken varen over het water. Alleen zijn er natuurlijk ook stukken land die als scheiding fungeren tussen verschillende wateren. Je kunt daar lastig overheen varen. Daarom is het hebben van een boottrailer uitermate prettig. Daarmee kun je heel eenvoudig je boot vervoeren over het land en vervolgens ergens anders te water laten gaan. Er is voor iedere boot wel een passende boottrailer te vinden. Maar waar moet je eigenlijk op letten bij het kopen van een boottrailer? In dit blog weergeef ik de belangrijkste aandachtspunten bij het kopen van een boottrailer en ligt ik toe waarom het onmisbaar is voor een boot.

Redenen voor een boottrailer

De voornaamste reden voor het kopen van een boottrailer is dat je daarmee veilig je boot kunt vervoeren. Zo kun je met een boottrailer je boot eenvoudig ergens anders te water laten gaan of hem bijvoorbeeld vervoeren naar een opslagplaats. Het is eigenlijk een soort kar dat je aan de achterkant van je auto bevestigd. Je kunt je boot vrij eenvoudig en moeiteloos vastmaken aan de trailer. In mijn ogen is het overigens zeker geen overbodige luxe om te beschikken over een boottrailer. Het geeft je namelijk nog meer vrijheid, omdat je dan met je boot kunt varen op meerdere wateren.

Verschillende boottrailers

Er zijn verschillende boottrailers in allerlei soorten en maten. Het grootste verschil tussen de boottrailers gaat erom of ze geremd of ongeremd zijn. De basisvorm van iedere boottrailer is in principe hetzelfde. Het bestaat simpelweg uit een stalen frame met een boegsteun en rubberen banden. Daarbij is het soort trailer afhankelijk van de omvang en de grootte van je boot. Er is een groot aanbod van verschillende merken boottrailers. Daarbij kun je aan de hand van je eigen wensen en voorkeuren beslissen welke voor jou het meeste geschikt is. Maar het belangrijkste is dat je boot precies past op het stalen frame. Op die manier richt je geen schade aan en kun je veilig je boot vervoeren.

Voordelen van de iTrailer

De iTrailer is een patent boottrailer die een hoop dingen bij de gebruiker uit handen neemt. Het wordt ook wel een intelligente trailer genoemd. Met de iTrailer is het traileren van je boot nu enorm eenvoudig. Het centreren van je boot en het afstellen van alle rollen wordt nu automatisch gedaan. Het systeem daarachter wordt ook wel gezien als een ware revolutie op het gebied van de boottrailers.