Surfenvind.nl

Zelf stucen of uitbesteden? Waar let je op?

Stucen

Is jouw muur aan stucwerk toe? Lees dan hier wat er komt kijken bij het stucen. Hoe nauwkeurig en op tempo je moet werken en hoe je het beste resultaat krijgt. Zelf binnen stucen is geen gemakkelijke klus. Daarom is het raadzaam als je wilt stucen om een stukadoor in te huren. Wil je weten wat de mogelijkheden zijn en wat stuckwerk je oplevert? Ik ga je dat vertellen in mijn blog!

Welk prijskaartje hangt er aan stucen?

De prijs die je betaald om jouw stucwerk binnen weer een opknapbeurt te geven hangt af van een aantal factoren. Kan de stukadoor direct beginnen? Of moet er eerst voorbereidend werk worden verricht? Stukadoors geven altijd een prijs gebaseerd op het aantal vierkante meters. Daarbij gezegd verschilt de prijs per vierkante meter  ook weer per stukadoor. Daarnaast heb je ook nog verschil in prijs voor het stucen van muren en plafonds. Muren zijn over het algemeen gemakkelijker te stucen. Plafonds wat lastiger om de stukadoor dan boven zijn hoofd moet werken. Verder heeft het type stucwerk ook nog invloed op de prijs.

Manieren van stucen

Wanneer je begint aan stucwerk, heb je verschillende manieren van stucen. De manier van stucen die wordt toegepast hangt van jouw wensen af. Bovendien is de staat van het oppervlak ook een factor. Je stucwerk kan je als basislaag gebruiken. Vervolgens kan je daar overheen behangen of verven. Ook kan het stucwerk worden afgewerkt met sierpleister of glad pleisterwerk. Deze keuze hangt uiteindelijk van jou zelf af. Welke wensen heb je? Wat vind je mooi? Elke afwerking hierbinnen heeft weer een eigen uitstraling. Ook is het budget van belang voor het soort binnen stucwerk.

Bespaar op je stucwerk!

Zoals ik eerder al benoemde is het prijskaartje en het budget erg belangrijk. Toch is het mogelijk om te besparen op stucen. Zo geldt voor stucwerk nog steeds een gunstig BTW-tarief van 6%. Dit is ook van toepassing op materiaal en het loon. Daarbij is wel van belang dat jouw huis ouder is dan 2 jaar. Staat jouw huis dus minder dan 2 jaar? Kijk het binnen stucwerk dan nog even aan om kosten te besparen. Verder heb je de mogelijkheid om voor een ZZP’er te kiezen of een werknemer in loondienst. Kies je voor een ZZP’er dan ben je vaak goedkoper uit. Dit omdat de stukadoor dan geen winstafdracht aan zijn bedrijf heeft. Als laatste kan je wat uren besparen door zelf alvast wat werk verricht. Denk hierbij aan verwijderen van oud behang of alvast de kamer leegruimen.

Mobiele versie afsluiten